FAQ - Veelgestelde vragen

Wij hebben hieronder geprobeerd om zo veel mogelijk veel voorkomende vragen te beantwoorden. 

Is iets nog niet helemaal duidelijk? Neem contact met ons op!

Hoe ver van te voren moet ik een bestelling plaatsen?


Omdat wij alles zelf vers maken vragen wij je 3 werkdagen van te voren te bestellen. Heb je sneller iets nodig? Neem contact met ons en we kijken wat er mogelijk is.
Kan ik ook hele taarten afhalen zonder te bestellen?


Nee, als je zeker wilt zijn van jouw favoriete smaak en wanneer je specifieke wensen hebt qua uiterlijk of tekst dan moet je echt van te voren bestellen. Vergeten te bestellen? Wij hebben nog wel eens last minute opties, dus bel vooral!
Waarom werken jullie niet met fondant en marsepein?


Wij geloven dat het gebruiken van fondant en marsepein ten koste gaat van de smaak van onze taarten. Wij werken liever met onze lekker creamcheese frosting. Daarnaast beheersen wij niet over de technieken om figuren en dergelijke te sculpten en past dit niet in onze stijl.
Zit er alcohol of gelatine in jullie taarten?


Nee, geen enkele taart in ons assortiment bevat alcohol en/of gelatine.
Wat is Red Velvet nou eigenlijk?


Veel mensen verwachten rood fruit of denken dat het slechts een rode vanille cake is. Allebei niet waar! Red Velvet is een Amerikaanse klassieker, een rood gekleurd super fluwelig beslag en een super creamy frosting. Het rood van de cake refereert enkel naar hun liefde voor hun eigen vlag, het geeft verder geen smaak. De smaak is een combinatie van chocolade, vanille en een klein zoutje omhuld met de super zoete creamcheese frosting.
Hoe lang kan ik de taart(en) bewaren?


Wij bakken alles vers dus vanaf het moment dat je bij ons de taart ophaalt, kan deze meestal zo'n 4 dagen mee. Het is wel belangrijk dat je het open snijvlak afsluit met plastic folie, anders droogt de cake wel uit. Invriezen is eventueel ook een optie, gebruik dan een tupperware bak.
Waarom maken jullie geen glutenvrije taarten?


Wie echt glutenvrij wil bakken dient een aparte oven en aparte bakken en dergelijke te gebruiken. Helaas is onze bakkerij daar te klein voor. Hiervoor hebben wij de mogelijkheden niet. Wij kunnen daardoor niet uitsluiten dat er sporen van gluten inzittten en doen het daarom liever niet om schijnveiligheid voor mensen die écht ernstig allergisch zijn te voorkomen.
Kan ik reserveren om een taartje te komen eten?


Nee, daarvoor zijn we te klein. Maar we merken dat er eigenlijk altijd wel een plekje is en zo niet, dat deze vaak vrij snel vrij komt.
Hebben jullie ook suikervrije taarten?


Nee, wij hebben geen suikervrije taarten in ons assortiment. Wij geloven dat een taartje een traktatie is en willen dan ook de ultieme versie er van maken. Wij zijn er voor de 'guilty pleasures', als je jezelf trakteert dan moet het ook echt genieten zijn.
Maken jullie ook bruidstaarten?


Zeker! Maar wel binnen de stijl en mogelijkheden van Baksels. Wij maken bijvoorbeeld geen gestapelde taarten, maar bieden verschillende losse taarten aan (in verschillende maten eventueel). Verder zijn we gespecialiseerd in bruidstaarten met echte bloemen erop. Ben je geinteresseerd? Neem dan contact met ons op en dan maken we graag een afspraak om je wensen te bespreken.
Waarom maken jullie geen gestapelde taarten?


Smaak en eetbeleving staat bij ons altijd voorop. Bij het stapelen van taarten dienen de taarten verstevigd te worden met 'dowels'. Dit zijn houten staven die in de taart worden gestoken om de taart stevig genoeg te maken om de volgende er bovenop te zetten. Een soort steunpilaren. Dit betekent dat je deze staven er bij het snijden uit moet pulken en dat gaat ons inziens ten koste van de smaakbeleving. Denk daarnaast aan de uitdagingen rondom het koelen, verpakken én vervoeren van deze grote taarten en je begrijpt misschien waarom wij hier van af zien!
Kunnen jullie de taart ook bezorgen?


Ja dat kan, binnen Amsterdam wel te verstaan. De tarieven varieren tussen de €8 en €17,50 per adres afhankelijk van waar het is en hoe specifiek de aflevertijd moet zijn. Betaling kan dan middels een betaallink die we je per email zullen toesturen. Neem contact met ons op als je je taart wilt laten bezorgen!