Team Baksels
Bij Baksels hechten we veel waarde aan het contact met onze klanten. Door onze locatie op de Kinkerstraat bedienen we niet alleen de leukste (binnenlandse) toeristen maar hebben we ook een belangrijke functie in de buurt. We zien huwelijken gesloten worden, kinderen opgroeien en vele verjaardagen gevierd worden en daar zijn wij met veel liefde onderdeel van. Graag stellen wij ons aan je voor!
Leonie
Eigenaresse
​
Lievelingstaart
Cheesecake. In alle vormen en maten. En de Lemon Blueberry Cake. Ik kan niet kiezen!
​
Grootste bakblunder
Ik heb eens een vers gebakken cheesecake op de grond laten vallen thuis. Dat deed zo’n zeer! En ik ben regelmatig cruciale ingrediënten vergeten in een recept, werkt meestal niet zo goed.. Goed lezen!
​
Favoriete bakgerei
De Kitchenaid, echt het beste apparaat voor mixen en kneden. Zo heb jij je handen vrij voor iets anders.
​
Persoonlijke baktip
Gebruik altijd een siliconenspatel. Daarmee schraap je je kom goed schoon en verdwijnt er niks in de gootsteen. Schraap ook tussendoor de randen en de bodem van je kom, zodat alle ingrediënten goed mengen en je geen klontjes hebt.


Tiziana
​
​
Lievelingstaart
Chocolate Peanutbutter Cake!
​
Grootste bakblunder
Ik ben Italiaanse en ik ging mijn eerste 'crostata' bakken, een klassieke Italiaanse taart met jam. Het werd een ramp, het deeg was helemaal mislukt maar ik bakte hem toch af en dwong mijn familie hem te proeven. Alhoewel, dat lukte niet echt want het was net beton!
​
Favoriete bakgerei
De garde. Natuurlijk om alle klontjes weg te krijgen. In plaats van je bloem te zeven, kun je er ook grondig met de garde doorheen. Scheelt weer!
​
Persoonlijke baktip
Zorg dat je een goede oven hebt, de juiste temperatuur is zo belangrijk bij het bakken. Koop eventueel een oventhermometer om te checken of de temperatuur echt klopt met je display.
Chanel
​
​
Lievelingstaart
Onze Apple Cinnamon & Pecan Cake.
​
Grootste bakblunder
In één van mijn eerste dagen bij Baksels heb ik een keer een dubbele hoeveelheid zout in een beslag gegooid. Een snufje oké, maar dit was natuurlijk niet meer te eten!
​
Favoriete bakgerei
De citroenrasp met handvat van Microplane. Wij gebruiken hem voor onze overheerlijke Lemon Blueberry cake en het maakt ons leven een stuk makkelijker!
​
Persoonlijke baktip
Altijd dubbel checken of je alle ingrediënten in je beslag hebt gedaan. Zodra het in de oven staat, ben je te laat en kan je het niet meer aanpassen!


Vanessa
​
​
Lievelingstaart
Cheesecake. En in het bijzonder de 'platte kaastaart' die ik tijdens mijn jeugd in Brussel at (platte kaas is kwark in het Vlaams). Ik heb al vaak geprobeerd hem na te maken, maar het is me nog niet perfect gelukt.
​
Grootste bakblunder
Het was een tijdje mode om cake met appelmoes te bakken in plaats van olie of boter. Ik bedacht toen dat dit vast ook wel kon met gekookte en geprakte wortelen, als een soort carrot cake. Ik deed er ook wat ananas en kokos door. De taart werd niet gaar en leek op hutspot! Echt een misbaksel...
​
Favoriete bakgerei
De spatel of pannenlikker, ik hou van schone beslagkommen!
​
Persoonlijke baktip
Werk efficiënt! Timing en precisie zijn belangrijk bij bakken. Weeg alle ingrediënten van te voren af in aparte bakjes en zet je ingevette vorm alvast klaar.
Sara
​
​
Lievelingstaart
De Lemon Blueberry Cake.
​
Grootste bakblunder
Ik liet laatste nog een hele - net gevulde - bakvorm met Red Velvet cupcakes op de grond vallen. Het beslag zat overal!
​
Favoriete bakgerei
De weegschaal, zonder kan je echt niet! En het paletmes, waarmee je taarten mooi kunt afwerken.​
​
Persoonlijke baktip
Koop een oventhermometer. Dan weet je altijd over de temperatuur die jouw oven aangeeft, ook echt daadwerkelijk klopt. Veel ovens zijn een stuk sterker dan anderen, iedere keer dat je een nieuw recept bakt is het handig om het te checken.
