Team Baksels

Bij Baksels hechten we veel waarde aan het contact met onze klanten. Door onze locatie op de Kinkerstraat bedienen we niet alleen de leukste (binnenlandse) toeristen maar hebben we ook een belangrijke functie in de buurt. We zien huwelijken gesloten worden, kinderen opgroeien en vele verjaardagen gevierd worden en daar zijn wij met veel liefde onderdeel van. Graag stellen wij ons aan je voor!

Leonie

Eigenaresse

Lievelingstaart

Cheesecake. In alle vormen en maten. En de Lemon Blueberry Cake. Ik kan niet kiezen!

Grootste bakblunder

Ik heb eens een vers gebakken cheesecake op de grond laten vallen thuis. Dat deed zo’n zeer! En ik ben regelmatig cruciale ingrediënten vergeten in een recept, werkt meestal niet zo goed.. Goed lezen!

Favoriete bakgerei

De Kitchenaid, echt het beste apparaat voor mixen en kneden. Zo heb jij je handen vrij voor iets anders.

Persoonlijke baktip

Gebruik altijd een siliconenspatel. Daarmee schraap je je kom goed schoon en verdwijnt er niks in de gootsteen. Schraap ook tussendoor de randen en de bodem van je kom, zodat alle ingrediënten goed mengen en je geen klontjes hebt.

leonie2.jpg
vanessa.jpg

Vanessa

Lievelingstaart

Cheesecake. En in het bijzonder de 'platte kaastaart' die ik tijdens mijn jeugd in Brussel at (platte kaas is kwark in het Vlaams). Ik heb al vaak geprobeerd hem na te maken, maar het is me nog niet perfect gelukt. 

Grootste bakblunder

Het was een tijdje mode om cake met appelmoes te bakken in plaats van olie of boter. Ik bedacht toen dat dit vast ook wel kon met gekookte en geprakte wortelen, als een soort carrot cake. Ik deed er ook wat ananas en kokos door. De taart werd niet gaar en leek op hutspot! Echt een misbaksel...

Favoriete bakgerei

De spatel of pannenlikker, ik hou van schone beslagkommen!

Persoonlijke baktip

Werk efficiënt! Timing en precisie zijn belangrijk bij bakken. Weeg alle ingrediënten van te voren af in aparte bakjes en zet je ingevette vorm alvast klaar.

Sara

Lievelingstaart

De Lemon Blueberry Cake. 

Grootste bakblunder

Ik liet laatste nog een hele - net gevulde - bakvorm met Red Velvet cupcakes op de grond vallen. Het beslag zat overal!

Favoriete bakgerei

De weegschaal, zonder kan je echt niet! En het paletmes, waarmee je taarten mooi kunt afwerken.

Persoonlijke baktip

Koop een oventhermometer. Dan weet je altijd over de temperatuur die jouw oven aangeeft, ook echt daadwerkelijk klopt. Veel ovens zijn een stuk sterker dan anderen, iedere keer dat je een nieuw recept bakt is het handig om het te checken.

sara.jpg
chanel.jpg

Chanel

Lievelingstaart

Onze Apple Cinnamon & Pecan Cake.

Grootste bakblunder

In één van mijn eerste dagen bij Baksels heb ik een keer een dubbele hoeveelheid zout in een beslag gegooid. Een snufje oké, maar dit was natuurlijk niet meer te eten!

Favoriete bakgerei

De citroenrasp met handvat van Microplane. Wij gebruiken hem voor onze overheerlijke Lemon Blueberry cake en het maakt ons leven een stuk makkelijker!

Persoonlijke baktip

Altijd dubbel checken of je alle ingrediënten in je beslag hebt gedaan. Zodra het in de oven staat, ben je te laat en kan je het niet meer aanpassen!